Bol koju izaziva umnjak – kako se riješiti?

Osjetite bol koju izaziva umnjak? Evo kako da se riješite toga.

Pitanje: Uskoro ću napuniti 17 godina i već sad osjetim da mi umnjaci rastu. Zanima me kako se osloboditi boli ukoliko bol bude nepodnošljiva, jer već sad osjećam iritacije?

Odgovor: Nema dvojbe da je rast umnjaka povezan s boli i iritacijama desni, zubnog mesa i čeljusti. S vremena na vrijeme bol može biti toliko nepodnošljiva da neki stomatolozi vade umnjak u što kraćem vremenu.

Bol koju izaziva umnjak

Ukoliko prolazite kroz ovu fazu, ali ne možete izdržati bol koju izaziva rast umnjaka ostaje vam samo nekoliko opcija, a to su vađenje i korištenje lijekova. Ukoliko niste tip osobe koja želi ići na operaciju onda vam ostaju neke od ovih stvari:

1. Pranje zubi?

Bol uzrokovana rastom umnjaka može biti pogoršana ako komadići hrane zapnu između zubi. Zubne paste imaju svojstva da nježno djeluju na desni što može pomoći kod rješavanja boli, a također pomažu u zaštiti od bakterija i infekcija.

Bol koju izaziva umnjak

2. Ispiranje usta slanom vodom?

Druga metoda koja može smanjiti bolove izazvane rastom umnjaka je ispiranje usta slanom vodom. Sol ublažava bol, štiti od infekcije i pozitivno djeluje na desni. Katkada sol može imati bolji učinak od tableta za suzbijanje boli. – (Bol koju izaziva umnjak)

Prostamid - Za zdravu prostatu

3. Konzumiranje hladnih pića?

Također, konzumacija hladnih pića poput ledenog čaja ili konzumacija sladoleda može pomoći u smanjenju oteklina i boli. – (Bol koju izaziva umnjak)

PREPORUKA

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Najnoviji članci

Povezani članci