back to top

Vađenje zuba i vađenje umnjaka – koja je razlika?

Pitate se šta razlikuje vađenje zuba i vađenje umnjaka?

Pitanje: Umnjaci moraju biti izvađeni čim se pojave, kako bi se izbjegle komplikacije u budućnosti? Zatim, koja je razlika između normalnog vađenje zuba i vađenja umnjaka.

Odgovor: Zbog čestih komplikacija koje umnjaci uzrokuju, savjetuje se vađenje istiih čim se pojave. Nedostatak prostora i nepravilan rast umnjaka izazivaju nesnošljive bolove koji mogu čak završiti pucanjem vilice. Vađenje je jedino rješenje s kojim se rješavaju ovakvi problemi.

Vađenje zuba i vađenje umnjaka

Vađenje umnjaka vs. Normalno vađenje zuba

No, koja je ključna razlika između vađenja umnjaka i klasičnog vađenja zuba. Vaši prvi zubi su mliječni zubi. Ti zubi se pojavljuju već sa šest mjeseci i dalje kroz nekoliko godina. Međutim, to su samo privremeni zubi koji će s vremenom biti zamijenjeni trajnim zubima.

Uklanjanje normalnog zuba na zahtijeva posebne usluge za razliku od vađenje umnjaka. Normalni zubi se mogu izvaditi kod svakog stomatologa, za vrijeme vađenje stomatolog će vam dati lokalnu anesteziju i bez problema izvaditi zub.

Dok kod vađenje umnjaka je potrebno dati više anestezije, umnjak ima dulje korijenje koje ostavlja i veću ranu. I zbog toga je katkada potrebno i zašiti tu ranu kako bi zacjeljivanje išlo brže. Obično nakon vađenje umnjaka morate mirovati 3 – 4 dana dok krvarenje iz rane ne stane, te ćete biti primorani koristiti tablete protiv bolova. – (Vađenje zuba i vađenje umnjaka)

Vađenje zuba i vađenje umnjaka

Kad možemo očekivati prvi set umnjaka?

Umnjaci jako sporo rastu i mogu se očekivati tek u dobi od 17 do 25 godine. Iako ima ljudi koji svoje umnjake nisu dobili niti do 30 godine. Izrastanje umnjaka je vrlo individualna stvar. – (Vađenje zuba i vađenje umnjaka)

Je li potrebna operacija kako bi se uklonio umnjak?

Za razliku od normalnih zubi, vađenje umnjaka zahtjeva nešto veći zahvat. Zbog nepristupačnog prostora za vađenje i dubljih korjenja, stomatolog mora dati više anestezije kako pacijent ne bi osjećao bolove, kod kompliciranih slučajeva bit će potrebna i operacija kako bi se umnjak pravilno izvadio te se zašila rana. – (Vađenje zuba i vađenje umnjaka)

PREPORUKA

Najnoviji članci

Povezani članci