back to top

Da li umnjaci mogu uzrokovati glavobolju?

Sigurno ste se nekada zapitali da li umnjaci mogu uzrokovati glavobolju, a evo i odgovora.

Pitanje: Volio bi znati da li rast umnjaka može izazvati jake glavobolje i migrenu?

Odgovor: Da, rast i izbijanje umnjaka na površinu može izazvati glavobolju. Razlog tome je što rast umnjaka pomiče ostale zube i zbog toga dolazi do jake i neugodne boli.

Glavobolja i bol u čeljustima su vrlo česta pojava kod rasta umnjaka. To su problemi koje ćete morati podnositi dok se zub razvija i raste. Ipak, ako je bol nepodnošljiva, vaš stomatolog će proporučiti hitno vađenje umnjaka. Suprotno uvriježenom mišljenju, vađenje umnjaka neće utjecati na vašu oralnu funkciju i bez problema ćete moći jesti i žvakati hranu kako i do sada.

Umnjaci mogu uzrokovati glavobolju

Što uzrokuje bol za vrijeme izbijanja umnjaka na površinu?

Umnjaci se obično pojavljuju u razdoblju od 16. do 25. godine. Za to vrijeme, čeljust je se već formirala i ne može primiti novi set zubi kao što su novonastali umnjaci. Nedostatak mjesta na čeljusti izaziva zbijenost zubi i nedostatak mjesta za rast umnjaka.

Rezultat toga je otečeni desni i guranje zubi i njihovo pomicanje. Da bi izbjegli bolove koji se izazivaju diranjem otečenih desni, vi ćete vrlo vjerojatno imati usta većim dijelom otvorena i mijenjati navike žvakanja koje ste imali do sada.

Nepravilni zagrizi dovode do pomicanja bolova od čeljusti u nepravilan položaj što opet može dovesti do nelagode. – (Umnjaci mogu uzrokovati glavobolju)

Umnjaci mogu uzrokovati glavobolju

Kako izbjeći glavobolju tijekom rasta umnjaka?

Preporuča se da se konzultirate sa svojim stomatologom koji će vam dati najbolje pripravke za izbjegavanje glavobolja. Ipak, postoje mnogi kući pripravci koji provjereno mogu pomoći u rješavanju problema koje izaziva rast umnjaka. Kao na primjer: – (Umnjaci mogu uzrokovati glavobolju)

Otopite malo soli i bar dva puta dnevno isperite usta s tim pripravkom. Sol ne služi samo za ublažavanje bolova, već i kao pripravak za uništavanje bakterija koji će pomoći da izbjegnete moguće infekcije. – (Umnjaci mogu uzrokovati glavobolju)

PREPORUKA

Najnoviji članci

Povezani članci