back to top

Lijek nakon vađenja umnjaka

Postoji li neki lijek nakon vađenja umnjaka?

Pitanje: Zbog jakih bolova sam dogovorila vađenje umnjaka sa stomatologom, pa me zanima koje lijekove smijem koristiti prije i poslije zahvata jer bol postaje nepodnošljiva?

Odgovor: Za najbolju informaciju je najbolje kontaktirati svog stomatologa ili liječnika opće prakse. Koji će nakon pregleda znati koje lijekove smijete konzumirati prije i poslije terapije.

Ipak, treba naglasiti kako nekada bol nije moguće ublažiti samo tabletama protiv bolova. Za neke kompliciranije slučajeve je jedino rješenje vađenje umnjaka.

Lijek nakon vađenja umnjaka

Top 5 metoda za ublažavanje boli nakon vađenja umnjaka

1. Da li slana voda može pomoći kod ublaživanja boli?
Ispiranje usta slanom vodom nakon buđenja, prije spavanje i poslije svakoj jela pomaže kod ublažavanja boli i štiti usta i ranu od infekcija. Ispiranje usta je jedan od savjeta koji će vam preporučiti svaki stomatolog.

2. Da li korištenje vodica za ispiranje usta pomaže pri ublažavanju boli?
Vodica za ispiranje usta pomaže ukloniti hranu koja je zapela između zubi i na taj način vas štiti od infekcija. Koristite vodicu za ispiranje prije i nakon spavanja.

Lijek nakon vađenja umnjaka

3. Da li pomaže konzumacija hladnih napitaka?
Konzumacijom hladnih napitaka smanjujete otekline a time i bol koja dolazi zbog izvađenog umnjaka. U tu svrhu može pomoći i konzumacija sladoleda ili hladne obloge.

4. Da li pomažu hladne obloge pri ublažavanju boli?
Hladne obloge kao i sladoled pozitivno djeluje na ublažavanje boli. Hladnoća pomaže kod smanjivanja oteklina, a time i boli. Ukoliko imate osjetljive zube možete konzumirati i hladne napitke poput čaja. – (Lijek nakon vađenja umnjaka)

5. Koje tablete pomažu kod uklanjanja boli izazvane vađenjem umnjaka?
Apsirin. Aspirin pomaže kod uklanjanja boli. – (Lijek nakon vađenja umnjaka)

PREPORUKA

Najnoviji članci

Povezani članci