Koliko je potrebno da umnjak izraste?

Pitate si koliko je potrebno da umnjak izraste? Saznajte odgovor u nastavku.

Pitanje: Uskoro ću napuniti 20 godina, pa sam u malom strahu od rasta umnjaka i komplikacija koje umnjaci mogu izazvati. Pa želim znati kada i koliko je potrebno da umnjak izraste?

Odgovor: Laički rečeno, umnjaci su treći par kutnjaka u stražnjem dijelu usta. Prema istraživanjima, umnjaci u većini slučajeva izrastu u dobi od 16 – 25 godina. Prema tome, ukoliko se vaši umnjaci još nisu pojavili ne mora značiti da imate medicinske probleme. Imate još 5 – 6 godina da umnjaci izbiju na površinu.

Većina odraslih obično ima najviše četiri umnjaka. Ipak, važno je naglasiti da možete imati i više od četiri umnjaka. Dodatni umnjaci se nazivaju i prekobrojni zubi. No, budući da se umnjaci pojavljuju kasno u životu, nakon što su ostali zubi već izrasli, njihov rast može utjecati na ostale zube. Zbog toga, važno je konzultirati svog stomatologa i njemu prepustiti pračenje rasta i razvoja vaših umnjaka

Koliko je potrebno da umnjak izraste

Što znači kad umnjak utječe na ostale zube

Za umnjak kažemo da utječe kad nema dovoljno mjesta za njegov rast i zbog toga ometa i pomiče ostale zube, desni i čeljust. Kao nedostatak prostora za rast, tvrde znanstvenici, je kriva evolucija. Neki od razloga toga su poboljšana prehrana, smanjenje trošenja zubi i smanjenje propadanja zubi koje uzrokuje karijes.

Umnjaci imaju tendenciju da rastu u krivim smjerovima. Na primjer, umnjaci mogu rasti previše blizu drugog zuba, a mogu rasti i na suprotnu stranu od drugog zuba. Najjednostavniji način da se izbjegnu bolovi je da se umnjaci izvade čim je to prije moguće.

Parazol - Protiv parazita

Koliko je potrebno da umnjak izraste

Da li je potrebno raditi pregled umnjaka?

Nitko ne očekuje probleme s umnjacima. O tome će odlučiti dimenzije vaše čeljusti i položaj umnjaka. Tek dok ne dođe do bolova ne treba ići raditi pregled. – (Koliko je potrebno da umnjak izraste)

PREPORUKA

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Najnoviji članci

Povezani članci