back to top

Cijena vađenja umnjaka

Zanima li Vas koja je cijena vađenja umnjaka?

Pitanje: Zanima me koliko ja cijena vađenja umnjaka i da li se to naplaćuje ili HZZO pokriva svojim osiguranjem?

Odgovor: Cijena vađenja umnjaka može varirati od ordinacije do ordinacije; također mnogi faktori utječu na cijenu, posebno kad je riječ o kompliciranim slučajevima. Za točnu cijenu najbolje je posjetiti svog stomatologa koji će sa sigurnošću moći reći koliko će vas koštati vađenje umnjaka.

Cijena vađenja umnjaka

Zašto se umnjaci moraju vaditi?

Umnjaci, ili poznatiji kao treći par kutnjaka, se uklanjaju čim se pojave jer nemam nikakve koristi od tih zuba. Umnjaci obično uzrokuju strašnu bol koja može utjecati na vaš svakodnevni život; pa stoga stomatolozi savjetuju uklanjanje umnjaka kako bi se izbjegli problemi koje mogu ti zubi prouzročiti. Uklanjanje umnjaka je postala gotovo uobičajena metoda koju je moguće izvesti u gotovo svakoj ordinaciji.

Koji su faktori koji mogu utjecati na cijenu vađenja umnjaka?

Postoje mnogobrojni faktori koji mogu utjecati na cijenu vađenja umnjaka. Ovo je lista najčešćih:

  • rast umnjaka – ako vaši umnjaci rastu normalno onda nema mjesta za brigu. Međutim, ako vaši umnjaci uzrokuju pomak ostalih zubi onda to može izazvati ozbiljne komplikacije i posljedice te izazvati više boli i posla za vađenje. Naravno, više posla će stomatolozi vjerojatno više i naplatiti.
  • iskustvo stomatologa – stomatolog koji ima više iskustva u vađenju umnjaka će sigurno biti nešto skuplji nego netko tko počinje raditi u tom području. Ali, naravno, nitko se ne bi htio upuštati u ruke nekog početnika pogotovo kad postoji ozbiljna mogućnost da dođe do veće komplikacije.
  • dijagnostička ispitivanja – svakako treba uzeti u obzir i dijagnostičke preglede koji su obavezni prije vađenje umnjaka. Najčešće se koristi rendgenska slika zubi, ali kod kompliciranih slučajeva stomatolog može napraviti i CT zubi i čeljusti.
  • dodatnih troškovi – pored troškova vađenja umnjaka treba računati i na dodatne troškove koji mogu biti izazvani kupnjom dodatnih tableta ili hrane za oporavak nakon vađenja umnjaka. U svakom slučaju treba računati i na dodatne, nepredviđene troškove.

Ukoliko imate zdravstveno osiguranje, savjetujte se sa stomatologom da li ordinacija ima ugovor s HZZO-om, kako biste bili oslobođeni troškova za vađenje umnjaka.

Cijena vađenja umnjaka

Kako pronaći najjeftinijeg stomatologa?

Da bi prošli što jeftinije najbolje je da se raspitate za cijenu vađenja kod više stomatologa. Većina stomatologa nudi besplatan prvi pregled i izračun cijene za potrebne tretmane, u ovom slučaju za vađenje umnjaka. – (Cijena vađenja umnjaka)

Prilikom odabira stomatologa neka vam cijena ne bude jedini faktor, već u obzir uzmite iskustvo stomatologa o ostale faktore koji idu u korist pojedinom stomatologu. Komplikacije poput obilnog krvarenja, infekcija i oteklina su moguće ako stomatolog ne napravi dobar posao, stoga posebnu pažnju posvetite odabiru pravog stomatologa. – (Cijena vađenja umnjaka)

PREPORUKA

Najnoviji članci

Povezani članci