Koja je svrha umnjaka?

Znate li koja je svrha umnjaka?

Pitanje: Nedavno samo imali raspravu o umnjacima, ali pošto ne znam nešto previše o njima volio bi saznati koja je njihova svrha.

Odgovor: Umnjaci su zadnji par kutnjaka koji se pojavljuju u stražnjem dijelu usta. Umnjaci su dobili naziv po tome što obično izrastu u dobi od 16 – 25 godine kad je osoba nešto mudrija.

Svrha umnjaka

Koliko zdrava osoba ima zubi?

Umnjaci se obično pojavljuju u dobi od 17 do 25 godine. Međutim, postoje ljudi kojima umnjaci ne izrastu niti do 30 godine života. Dakle, ako vaši umnjaci nisu izrasli do 25. godine, ne morate biti zabrinuti.

Broj zubi zdrave osobe iznosi 32. Ipak, taj broj zbog umnjaka može porasti na 36, jer se oni pojavljuju nešto kasnije u životu. Bez obzira da li imate ili pak nemate umnjake , sve vaše oralne funkcije će biti uredu.

Svrha umnjaka

Zašto umnjaci izazivaju problem?

Razlika između umnjaka i običnih zubi je u tome što umnjaci teže pronalaze način da izbiju na površinu. To je zbog toga što umnjaci izrastu nešto kasnije i nema dovoljno mjesta i zbog toga dolazi do guranja s ostalim zubima. Takav rast umnjaka obično dolazi s jakim bolovima i oteklinama oko umnjaka.

Parazol - Protiv parazita

Laički rečeno, utjecanje umnjaka na ostale zube dolazi zbog malog prostora ili neispravnog rasta umnjaka. Ukoliko se dogodi takav neispravan rast, vaš stomatolog će vam preporučiti vađenje umnjaka, jer je to jedino rješenje za takav problem. – (Svrha umnjaka)

Drugi uzročnik boli mogu biti i komadići hrane koja zapne između zubi. Zbog toga se preporučuje redovno četkanje zubi i ispiranje vodicom za ispiranje. – (Svrha umnjaka)

PREPORUKA

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Najnoviji članci

Povezani članci