back to top

Početak rada nakon vađenja umnjaka

Početak rada nakon vađenja umnjaka zavisi od osobe do osobe.

Pitanje: Zbog vađenja umnjaka sam morao izostati s posla, pa me sada zanima nakon koliko dana ću se moći vratiti i normalno obavljati posao kao i do sada.

Odgovor: Do potpunog zacjeljenja rana može proći i do 3 mjeseca nakon vađenja umnjaka. Međutim, to ne znači da nećete moći raditi sve to vrijeme, već nakon 3 – 4 dana ćete moći nastaviti sa svojim normalnim aktivnostima i treninzima. Važno je samo da se zaustavi krvarenje iz rane, a to obično bude u roku od 48 do 72 sata nakon uklanjanja umnjaka. I u tom vremenu treba biti posebno oprezan oko rane, nakon toga možete nastaviti sa svim svojim aktivnostima.

Početak rada nakon vađenja umnjaka

Koje vrste vježbe se preporučaju za brže zacjeljivanje rane?

Postoji nekoliko vježbi za usta koje možete raditi nakon uklanjanja umnjaka i time pospješiti vrijeme oporavka i pomoći smanjiti otekline i nelagodu. Osim dole spomenuti vježbi možete kontaktirati svog stomatologa koji će vam dati savjete kako smanjiti bol i otekline uzrokovane vađenjem umnjaka.

Slijede primjeri vježbi za usta koje možete raditi nakon vađenja umnjaka:

Postepeno otvaranje i zatvaranje usta; 24 sata nakon vađenja umnjaka, primijetit ćete da je čeljust još malo upaljena. To će ovu vježbu neznatno učiniti težom. No, upravo da bi se smanjila bol i otečenost radi se ova vježba koja će vam jedenje i pričanje učiniti mnogo lakšim nakon zahvata.- (Početak rada nakon vađenja umnjaka)

Početak rada nakon vađenja umnjaka

Da li masiranje pomaže?

Nemojte pokušavati masirati čeljust izvana, masiranje čeljusti neće pomoći kod smanjivanja oteklina i boli. Najbolji tretman je onaj s postepenim zatvaranjem i otvaranjem usta. Uz to koristite i hladna pića kako bi otekline brže nestale. – (Početak rada nakon vađenja umnjaka)

PREPORUKA

Najnoviji članci

Povezani članci