Kofein nakon vađenja umnjaka

Da li je dozvoljeno konzumirati kofein nakon vađenja umnjaka?

Pitanje: Nedavno sam imao vađenje umnjaka i zbog toga sam na strogoj dijeti kako bi oporavak tekao brže. Nažalost, ja sam ovisnik o kavi pa ma zanima da li smijem konzumirati jutarnju kavu unatoč tome da sam nedavno izvadio umnjake?

Odgovor: Oko ovoga nema neke posebne zabrane, ali upamtite da nakon operacije ne treba konzumirati vruću hranu i napitke. Također se ne preporuča konzumacija duhanskih proizvoda, alkohola i kave, ali to je samo preporuka kako bi zacjeljivanje rane teklo brže, odnosno savijet za vaše dobro.

Kofein nakon vađenja umnjaka

Koju vrstu hrane smijem konzumirati?

Vaš stomatolog će vas savjetovati oko toga koju hranu i pića smijete konzumirati a koju ne. Slijedite te upute kako bi oporavak tekao brže.

Za većinu ljudi, konzumacija hladnih napitaka i hladne obloge pomažu u smnjanju oteklina i bolova. A savjetuje se izbjegavanje slatkih i gaziranih pića te krute hrane. Nakon vađenja umnjaka birajte lako probabljivu hranu jer će vam biti otežano žvakanje sve dok rana ne zaraste.

Kofein nakon vađenja umnjaka

Da li je dozvoljena konzumacija mlakih pića?

Mlaka pića su također dobrodošla za osobe koje imaju osjetljive zube. Topla kava, juhe i čaj su odličan izbor kad je u pitanju ublažavanje bolova kod živaca prouzrokovanih vađenjem umnjaka. Mnogi imaju jaku ovisnost o kavi, ali nju treba izbjegavati posebno ujutro jer može pogoršati bol.
Osim pića, trebate biti oprezi i kod odabira namirnica koje smijete i možete jesti. – (Kofein nakon vađenja umnjaka)

Preporuča se konzumacija pire krumpira, voća, juha, ribe te jela od tjestenine. Ove namirnice se preporučaju zbog lake probave. Za doručak možete odabrati banane, kuhana jaja, pahuljice ili neku drugu mekanu hranu. – (Kofein nakon vađenja umnjaka)

PREPORUKA

Najnoviji članci

Povezani članci